Waarom vrouwencross de bovenhand haalt: 9(!) verschillende winnaressen in klassementscrossen tegenover ... 2 bij de mannen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Waarom vrouwencross de bovenhand haalt: 9(!) verschillende winnaressen in klassementscrossen tegenover ... 2 bij de mannen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dat er nog weinig spanning is in de mannencross, dat is een understatement. Mathieu van der Poel is een fenomeen, maar wel een veelvraat die geen enkele kans laat liggen. Wat wel zeker is: het komt de populariteit van de vrouwencross alleen maar ten goede.

Overal waar hij aan de start komt, wint hij. Het is simpel: Mathieu van der Poel is een fenomeen en blinkt op alle vlakken uit. Het komt alleen de spanning niet ten goede. Van der Poel kwam dit seizoen aan de start van 23 crossen. 21 keer won hij. Indrukwekkende cijfers. De kruimels die hij liet liggen, waren enerzijds voor Daan Soete in Lokeren en anderzijds voor Toon Aerts op de Koppenberg. 

Diezelfde Aerts won de Wereldbekers in de Verenigde Staten. En Wout Van Aert? Die moet het doen met een zege in Ardooie en in Bredene. Allebei geen klassementscrossen. En dus hebben we dit seizoen met Van der Poel en Aerts slechts 2 verschillende winnaars van klassementscrossen. 

9 verschillende winnaressen

Niet getreurd, want bij de vrouwen gaat het er helemaal anders aan toe. Elke week is er wel een andere winnares. Niemand die een reeks kan neerzetten. Bij Sanne Cant en co tellen we liefst 9 verschillende winnaressen van klassementscrossen dit seizoen.

Hun namen? Annemarie Worst, Marianne Vos, Lucinda Brand, Jolanda Neff, Denise Betsema, Kim Van de Steene, Alice-Maria Arzuffi, Sanne Cant en Kaitlin Keough. De spanning mag dan ver zoek zijn bij de mannen, bij de vrouwen was het nooit spannender. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties