Veldrijden

Sven en Thibau wikken en wegen de kansen van de jongste Nys: "Twee tweedejaars op papier sterker"

Sven en Thibau wikken en wegen de kansen van de jongste Nys: "Twee tweedejaars op papier sterker"

Met de terugkeer van 'DNA Nys' midden januari zullen ze nog vaker op het tv-scherm te zien zijn, maar bovenal zijn Sven en Thibau Nys met de koers bezig. Nys junior staat voor een belangrijke maand met de kampioenschappen in zicht. Kan hij opnieuw richting titel rijden?

"Nationaal steken er twee jongens bovenuit: Witse Meeussen en Ryan Cortjens", houdt Sven in HLN de druk af. "Twee tweedejaars, op papier sterker dan Thibau. Eén en twee in de UCI-ranking, wat hen automatisch tot favorieten voor de wereldtitel bombardeert. Thibau is op plaats vier de beste eerstejaarsjunior, wat betekent dat hij volgend seizoen bij de absolute top zou kunnen behoren."

Volgend seizoen dus, maar nu nog niet? "Nu botst hij af en toe nog op zijn limieten. Toch won hij al vijf keer. En durft hij op kampioenschappen boven zichzelf uitsteken. Dus is er misschien iets mogelijk in Kruibeke en Bogense."

Ik heb iedereen al wel een keer geklopt - Thibau NysDeel deze quote:

Hoe ziet Thibau het dan zelf? "Ik heb iedereen al wel een keer geklopt. Pim Ronhaar, de Nederlandse WK-troef, incluis. Het zal aankomen op de vorm van de dag. En op details. Maar stel dat alles meezit: ik een superdag, zij niet... Je weet maar nooit, hé."

Reacties 0 reacties

Tags : Sven Nys

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.