Veldrijden

Mengt Vanthourenhout zich straks in de debatten? "Wout van Aert en Toon Aerts zijn favoriet"

Mengt Vanthourenhout zich straks in de debatten? "Wout van Aert en Toon Aerts zijn favoriet"

Met zijn derde plaats in Brussel heeft Michael Vanthourenhout nog eens bevestigd dat hij een grote kandidaat is om op het BK het podium te halen. Wie weet zit er nog wel iets meer in. Vanthourenhout verwacht dat heel wat renners zich zullen tonen.

In aanmerking komen voor plaats twee zat er in Brussel, waar ook de start weer belangrijk was, niet echt in. "Er zijn genoeg crossen waarin ik goed weg ben, in andere is dat wat minder. Ik maakte een foutje toen Toon Aerts wegreed. Lars van der Haar en Corné van Kessel gingen dan nog het ploegspel spelen."

Dat weerhield er Vanthourenhout niet van om plek drie te pakken. De veldrijder van Marlux-Bingoal heeft overigens al een goed zicht op zijn voorbereiding op het BK. "Maandag en dinsdag neem ik rust. Woensdag staat er een lichte veldtraining gepland. Nadien zal ik ook nog rusten om fris aan de start te komen."

CONDITIE AANHOUDEN

Met de huidige vorm kan Vanthourenhout daar wel iets verwezenlijken. "Toon Aerts en Wout van Aert zijn favoriet. Er zullen er nog anderen aan te pas komen. Het zal zeker niet enkel om ons drie gaan. We gaan met de ploeg ons best doen om iets mooi neer te zetten. Deze conditie moet ik zien aan te houden. Ik wil dit onderhouden tot het einde van het seizoen."

Reacties 17 reacties

Gerelateerd nieuws