Veldrijden

Studenten VUB verdeeld over de cross, organisator toont begrip

Studenten VUB verdeeld over de cross, organisator toont begrip

Voor de mensen achter de cross in Brussel moet vandaag een hoogdag zijn geweest, maar niet iedereen stond te springen. Sommige VUB-studenten voelden zich tekortgedaan. Tot een groots protest kwam het niet, want anderen hadden er dan weer minder last van.

Enkele studenten hielden een spandoek omhoog met daarop de tekst: 'Blijf van onze blok'. Op de campus zijn immers ook driehonderd studentenkoten. Studenten die daarin verblijven, hadden deze week wel wat last door de werken. Mogelijk ook nog is er ook volgende week hier en daar nog wat overlast, terwijl dan de semesterexamens van start gaan.

WEINIG TE MERKEN

Wie zondag de cross in Brussel bezocht, merkte eigenlijk zeer weinig van het protest. Ook al omdat andere studenten het allemaal niet zo erg vonden. De West-Vlaamse studentenvereniging Westland maakte een spandoek met de tekst: 'Westland hroet de cross'.

Organisator Golazo stelt zich bij monde van Christophe Impens bij Sporza begripvol op. "We hebben uiteraard begrip, maar dit was ook ingecalculeerd. Toen de VUB en de ULB ons uitnodigd hebben, wisten we dat de blok er was. Er is een massablok georganiseerd waar plaats is voor 500 studenten. Ik denk dat het over een minderheid ging die protest wou voeren.

Reacties 9 reacties

Gerelateerd nieuws