Veldrijden

Toon Aerts analyseert de tegenstand in Brussel: "Weet niet hoe het met Wout is"

Toon Aerts analyseert de tegenstand in Brussel: "Weet niet hoe het met Wout is"

In het eerste deel van de cross bleven er nog wel enkelen in zijn wiel, maar op een bepaald moment ontbond Toon Aerts toch zijn duivels. Zo was hij opnieuw de sterkste van het pak, uitgezonderd Mathieu van der Poel uiteraard. Het is een beeld dat we al wel vaker gezien hebben.

Het is zeker niet voor het eerst dat Aerts in het begin van de koers wel concurrentie in zijn wiel duldt, maar in de finale niet meer. Aerts weerlegt de theorie dat hij een trage starter is. "Dat lijkt misschien zo, maar het is vooral in het begin dat iedereen nog meekan. Dan voelt iedereen zich nog goed. Nadien moeten we ons eigen tempo rijden", luidt zijn verklaring.

De cross in Brussel paste in het plannetje van Aerts wat de opbouw naar het BK betreft. "Deze wedstrijd kwam voor mij perfect. Ik heb wel een paar foutjes gemaakt." Al kunnen die het inmiddels opgebouwde zelfvertrouwen niet wegnemen. "Voorts gaat het heel goed met mij."

VANTHOURENHOUT EN SWEECK IN ORDE

Aerts is klaar voor zijn duel met van Aert en heeft ook de andere tegenstand in de gaten gehouden. "Ik ga zeker de strijd aan. Ik weet niet hoe het met Wout van Aert is. Wel heb ik gezien dat Michael Vanthourenhout zeker in orde is. Ook Laurens Sweeck. Na een gemiste start zat die er snel weer bij."

Reacties 16 reacties

Tags : Toon Aerts

Gerelateerd nieuws