Veldrijden

Verdonschot blijft ondanks knieproblemen meedoen voor podium: "Conditie in stijgende lijn"

Verdonschot blijft ondanks knieproblemen meedoen voor podium: "Conditie in stijgende lijn"

Let straks op het BK maar op deze Laura Verdonschot. Er wacht haar na afloop van het seizoen een operatie aan de knie, maar het lijkt haar allemaal niet te deren. De renster van Marlux-Bingoal geeft aan dat de vorm alleen nog maar beter wordt.

Op een gegeven moment leek het een duel met de Amerikaanse Compton te worden voor plek drie. "Op de schuine kant is ze gevallen en daar kon ik wegrijden. Ik was daar eigenlijk wel blij om. Op de technische stroken was ik wel beter, maar op de power is zij sterk. Daar staat ze voor bekend. Ik ben blij met de derde plaats", besluit Verdonschot.

JONGE LEEFTIJD NIET ONDERSCHATTEN

De veldrit in Brussel was niet van de poes. "Techniek was heel belangrijk. Na elke bocht was het oppassen. Ik heb nog heel veel fouten gemaakt." Toch mag Verdonschot echt wel fier zijn op haar prestatie. "De conditie gaat in stijgende lijn. Als 22-jarige is dit niet slecht. Dat wordt toch onderschat. Als ik vijfde rijd, vinden ze dat maar normaal omdat ik twee jaar geleden sterk gereden heb."

Hoe zit het nu juist met die knie? "Ik moet na het seizoen een kijkoperatie laten doen. Hierna moet ik vier weken rusten. Tijdens de cross heb ik er geen last van, wel tijdens de langere trainingen. Ik train niet langer dan twee uur. Dat is ook niet nodig op dit moment van het seizoen. Van het lopen heb ik ook geen last, dat gaat juist heel goed."

Reacties 12 reacties

Gerelateerd nieuws