Winnaars uit jeugdcategorieën reageren met trots: "Heb veel zelfvertrouwen" en "Was al enthousiast bij opwarming"

Winnaars uit jeugdcategorieën reageren met trots: "Heb veel zelfvertrouwen" en "Was al enthousiast bij opwarming"
Foto: © photonews

De ene was bijna veertig seconden weggereden van zijn grootste concurrent in het klassement en had zo de leidersplaats overgenomen. De andere had een knappe inhaalrace achter de rug. Zowel Lander Loockx als Ryan Cortjens mochten dus fier zijn na hun triomf bij respectievelijk de beloften en juniors.

Loockx is opgetogen over de nieuwe cross. "Het was heel leuk. Dit is een mooi parcours. Er zitten technische stroken in en je kan ook je power kwijt op de weg. Op deze omloop kun je ook wel alleen rijden. Ik was bij de opwarming al enthousiast."

HOOG TEMPO VAN LOOCKX

Lang talmde hij niet om er op zijn eentje vandoor te gaan. "Ik ging eerst voor die bonificatieseconden en had meteen een mooi gat. Ik reed mijn eigen tempo en dat was blijkbaar hoog genoeg." En dan was het alles geven voor het klassement. "Ik had via de speaker gehoord dat het om een paar seconden ging. Het was dan vol doorgaan tot aan de meet."

Bij Cortjens was het toch een ander scenario, want hij moest vanuit de achtergrond terugknokken. "Ik was aan mijn eigen tempo gestart. De eerste ronden was et een beetje minder. Ik heb dan mijn tempo opgekrikt en kwam meteen heel kort. Ik heb redelijk veel zelfvertrouwen. Als je hoort dat je korter en korter komt, geeft dat ook een boost."

CORTJENS VAAK ONDERUIT

Het was nochtans niet zo dat de uiteindelijke winnaar onderweg geen hindernissen tegenkwam. "Je moest gefocust blijven om geen fouten te maken, maar dat lukte niet echt. Ik ben vaak onderuit gegaan. Ik maakte een klein foutje waardoor ik moest lopen op dat stuk bergop. Dat was eigenlijk nog goed, want het bleek zo beter te gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties