Met vertrouwen naar BK ondanks mindere kerstperiode: "Wat voorafgaat, telt zondag niet"

Redactie
| 3 reacties
Met vertrouwen naar BK ondanks mindere kerstperiode: "Wat voorafgaat, telt zondag niet"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De kerstperiode was geen echte voltreffer voor Laurens Sweeck, die alleen in Baal (3e) op het podium eindigde. "Maar zondag is iedereen gelijk voor de wet", blikt hij vooruit op het BK.

De enige uitschieter van Sweeck in de kerstperiode was zijn 3e plek in Baal. In Bredene werd hij 4e, maar daar kwam een resem toppers niet opdagen. Verder volgden ook nog een 12e plek in Loenhout, een 9e plaats in Diegem en zondag in Brussel een 8e plek. 

Iets te weinig voor een renner van het kaliber Sweeck. "Mijn start gemist door een haperende versnelling", blikte Sweeck in HNB terug op de cross van zondag. "Daarna kon ik een paar plaatsen goedmaken, maar ik kwam nooit dichter dan de achtste plaats."

BK

Zondag staat het BK op het programma. "Wat voorafgaat, telt zondag niet. Dan is het iedereen gelijk voor de wet. Er zijn misschien vier of vijf renners die een streepje voor hebben. En ja, ik denk dat ik daarbij ben."

Op de laatste BK's stond de crosser van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice vrijwel altijd op het podium. "Ze zeggen dat ik een kampioenschapsrenner ben, ja. Dat klopt ook wel, meestal heb ik op het BK een goede dag."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties