Toon Aerts blikt vooruit op BK: "Ik moet zondag mijn seizoen niet goedmaken, Wout en enkele anderen wel"

Redactie
| 34 reacties
Toon Aerts blikt vooruit op BK: "Ik moet zondag mijn seizoen niet goedmaken, Wout en enkele anderen wel"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Toon Aerts is komende zondag op het BK de grote uitdager van Wout Van Aert. Aerts stond bij de profs nog nooit op het podium van een BK en daar wil de Kempenzoon wat graag verandering in brengen.

Aerts legde maandag een persconferentie in om de rest van de week zich volledig op het BK te kunnen focussen. Met als doel een podiumplek. Maar liefst de Belgische titel. "Als prof is het mij inderdaad nog nooit gelukt", citeert Het Nieuwsblad de crosser van Telenet Fidea. "Om de één of andere reden heb ik mij altijd laten vangen door de stress."

"Won mijn broer bij de beloften in Lille, dan kwam iedereen mij feliciteren met de zege van Thijs terwijl ik nog moest rijden. In Oostende was ik meer waard dan die vierde plaats maar wilde het toch niet lukken. Mentaal is de week voor het BK en het WK de zwaarste van het seizoen. Al wat ik de voorbije jaren in de week voor het BK heb gezegd, heeft me genekt. Ik ga dus deze week niets meer lezen", aldus Aerts. 

"Ik schat hem toch nog iets hoger in dan mezelf" - Toon Aerts

Menig crossliefhebber spreekt nu al over een duel tussen Aerts en - jawel - Wout Van Aert. "Ik schat hem toch nog iets hoger in dan mezelf", bekent Aerts. "Hij heeft veel meer ervaring met dit soort wedstrijden. Maar ik moet ook niet flauw doen: zondag stond ik voor de twintigste keer dit seizoen op het podium, ik won drie mooie wedstrijden. Wie dat kan, moet op een nationaal kampioenschap voor de trui gaan."

Het vertrouwen is dus zeker aanwezig bij Aerts. "Kan ik winnen? Jazeker! Maar ik moet zondag mijn seizoen niet goedmaken, wat voor Wout en nog wat andere renners wel geldt. Valt het in Kruibeke tegen, dan gaat de focus meteen naar de wereldbekermanche in Pontchateau want ook daar staat heel veel op het spel", besluit de leider in de Wereldbeker. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties