Tweede seizoen van 'DNA Nys' zorgt niet voor extra druk: "Als Thibau straks wil gaan biljarten, dan ga ik daar ook naar kijken"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Tweede seizoen van 'DNA Nys' zorgt niet voor extra druk: "Als Thibau straks wil gaan biljarten, dan ga ik daar ook naar kijken"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vanaf volgende week woensdag kunnen de fans van Sven en Thibau Nys opnieuw smullen van een nieuwe seizoen 'DNA Nys'. De spotlights zijn op jonge leeftijd al op Thibau gericht, maar volgens zijn vader zorgt dat niet voor extra druk.

Thibau Nys hoopt ooit in de voetsporen van zijn vader te treden. In 'DNA Nys' wordt de jonge Vlaams-Brabander gevolgd, al staat niet alleen het wielrennen maar ook zijn opvoeding en puberteit centraal. Maar van extra druk is volgens papa Sven geen sprake. "Als dat zo zou zijn, dan grijp ik in", klinkt het bij Sporza. "Maar er wordt weinig privé gedraaid."

Nys wil zoon Thibau vooral laten doen wat hij graag doet. "We willen vooral laten zien hoe wij met sport omgaan. We krijgen vooral positieve reacties. We willen laten zien dat we weinig druk leggen op Thibau. Je merkt dat ouders het vaak liever willen dan hun kinderen. Wij willen tonen dat het ook anders kan. We genieten en de sport verbindt ons, brengt plezier. Ik denk dat dat ook zo binnenkomt in de huiskamers."

"Het maakt ons niet uit of hij uiteindelijk sporter wordt of niet"

De 'Kannibaal van Baal' heeft al vaker laten weten dat hij Thibau tot niks verplicht als het om veldrijden gaat. "Als hij straks geen renner meer wil zijn, dan hoop ik dat de camera's nog even blijven draaien. Het is ook belangrijk om te laten zien hoe we daar mee omgaan."

"Het maakt ons niet uit of hij uiteindelijk sporter wordt of niet. Dit is een leerproces voor de rest van zijn leven. Als hij straks wil gaan biljarten, dan is dat zo. Dan ga ik daar ook naar kijken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties