Veldrijden

Update: Mathieu van der Poel reageert zelf op 'commotie' over minder startgeld dan Wout Van Aert

Update: Mathieu van der Poel reageert zelf op 'commotie' over minder startgeld dan Wout Van Aert

Mathieu van der Poel heeft een riant salaris van om en bij het miljoen euro per jaar bij Corendon-Circus, maar het Nederlandse fenomeen moet qua startgeld in crossen wel onderdoen voor Wout Van Aert. Dat vindt hij toch een beetje belachelijk.

Volgens Koen Monu krijgt Van Aert 9.500 euro om te starten in een veldrit, Van der Poel moet het met 1.000 euro minder doen. En dat terwijl de Nederlander zo goed als overal wint waar hij aan de start komt. "Dat is die regenboogtrui, hé", weet Van der Poel. "Het is belachelijk, maar zo is het nu eenmaal."

1 miljoen per jaar

"Maar ik ben er niet gefrustreerd door, die trui heeft nu eenmaal veel waarde in het wielrennen", vervolgt hij in weekblad Humo. "Ik weet niet wat Wout verdient, maar ik heb nu een heel goed contract. 1 miljoen euro per jaar? Ben ik heel tevreden mee, zeker omdat ik zoveel vrijheid heb. Ik ga dus niet voor 1,5 miljoen verhuizen."

Van der Poel kijkt zelf ook al uit naar het leven na de fiets. "Wielrennen is voor velen té belangrijk. Het is maar wielrennen, denk ik dan. Er is daarbuiten zoveel leuks te doen. Fun staat altijd voorop", besluit hij. 

Update: Mathieu van der Poel heeft zelf gereageerd met het artikel van Humo. "Voor de mensen die willen weten waar de sensatietitel vandaan komt." In het artikel is te lezen dat Mathieu van der Poel het belachelijk vindt dat het WK op één dag beslist wordt. "Voor mij is een WK-klassement zoals in de Formule 1 of motorscross eerlijker: de beste van het seizoen wordt wereldkampioen."

Reacties 51 reacties

Gerelateerd nieuws