Wout Van Aert mikt op vierde driekleur op rij: "Voorbije maand nooit getwijfeld aan mezelf"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 31 reacties
Wout Van Aert mikt op vierde driekleur op rij: "Voorbije maand nooit getwijfeld aan mezelf"
Foto: © photonews

Wout Van Aert kan tot dusver nog niet van een geslaagd seizoen spreken, maar in de laatste weken kan er nog veel veranderen. Van Aert rijdt nog het BK, WK én doet bovendien nog mee voor eindwinst in de Wereldbeker.

Bij Van Aert staat deze week alles in het teken van het BK van zondag. Twee dagen geleden won hij nog de losse veldrit in La Mézière. "Mijn derde zege van het seizoen", aldus de wereldkampioen in zijn column op WielerFlits. "Zonder Mathieu van der Poel, zegt u wellicht. Ook zonder Toon Aerts, Michael Vanthourenhout of Laurens Sweeck, mijn belangrijkste concurrenten voor zondag. Dat is zo."

"En toch hecht ik de nodige waarde aan deze overwinning. In de kerstperiode voelde ik me allesbehalve slecht, maar – af en toe door omstandigheden – vertrok ik na afloop niet altijd met een voldaan gevoel naar huis", vervolgt Van Aert. "Maar in Bretagne was mijn prestatie quasi vlekkeloos. Ik was op zoek naar het goede gevoel in de aanloop naar de belangrijke weken en dat heb ik zondag gevonden."

Rust

Vanaf nu staat alles in het teken van zondag. "Deze week staat hoofdzakelijk in het teken van rust. Maandagmorgen heb ik de benen los gereden in de buurt van Rennes, waarna we na de middag terug naar België gevlogen zijn. Vandaag begon ik de dag met een rustige looptraining, gevolgd door een ritje achter de brommer. Extra snelheid in de benen krijgen is belangrijk in deze fase."

Van Aert gaat deze week nog bezig zijn met de extra procentjes en is niet bezig met de concurrentie. "Ik ga dus uit van mijn eigen sterkte", klinkt het. "Op kampioenschappen kan ik net iets meer. Natuurlijk start ik op het BK voor niets minder dan een vierde driekleur op rij. Met elke andere podiumplaats kan en zal ik niet tevreden zijn. Ik ben de voorbije maand trouwens ook nooit gaan twijfelen aan mezelf. Twijfel is een slechte raadgever."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties