Veldrijden

Herygers doet zijn voorspellingen uit de doeken: "Van Aert is kampioenschapsman" en "Sels krijgt parcours dat haar ligt"

Herygers doet zijn voorspellingen uit de doeken: "Van Aert is kampioenschapsman" en "Sels krijgt parcours dat haar ligt"

Er staat ons dit weekend nogal wat te wachten met verschillende categorieën op het BK in Kruibeke die voor de nodige spanning beloven te zorgen. Voor wie vooraf goed geïnformeerd wil zijn, geen nood. Paul Herygers doet een poging om het verloop bij de junioren, beloften en elite te voorspellen.

De wereldkampioen van 1994 maakt bij Sporza zijn verwachtingen bekend. "De absolute favorieten bij de junioren zijn Witse Meeussen en Ryan Cortjens. Daarachter is er vanalles te beleven. Dan zou ik zelfs al kijken naar de eerstejaars. Ze krijgen wel een weidecross voor de wielen, is dat niet te zwaar voor eerstejaars?"

KLASSEVERSCHIL MET ISERBYT

De beloften dan. "Het wordt een heel open strijd in deze categorie. Al voel je wel dat het richting Lander Loockx of Timo Kielich zal gaan. Wat je moet opmerken, is dat het op zijn einde loopt voor Loockx. Nog een titel meepikken zou hem goed uitkomen met de hoop op een profcontract. Maar als deze mannen zouden moeten optornen tegen Iserbyt, is er een klasseverschil."

Krijgen we bij de vrouwen een verrassing? "Een nieuwe titel voor Sanne Cant is logisch, maar Loes Sels krijgt een parcours dat haar ligt. Het is geen cross met hoge snelheid, er is een zandbak. Ze is in orde. Hoger kan ze conditioneel niet geraken."

VAN AERT OP 1

Bij de mannen schuift Herygers toch maar de titelverdediger naar voren. "Wout van Aert is een uitgesproken kampioenschapsman. Hij is gebeten op die trui. Als Mathieu eens niet meedoet, zet ik hem met zijn 16 tweede plaatsen toch op 1. Aerts komt daar net onder. Vanthourenhout rijdt plots ook heel mooie uitslagen. Hij zal meespelen."

Reacties 2 reacties

Tags : Toon Aerts  \  Sanne Cant  \  Loes Sels  \  Wout Van Aert

Gerelateerd nieuws