Klaas Vantornout trekt zijn conclusies na verkenning BK-parcours: "Van Aert zal erop gebrand zijn"

Klaas Vantornout trekt zijn conclusies na verkenning BK-parcours: "Van Aert zal erop gebrand zijn"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Heel wat profrenners zullen zich er niet aan wagen, maar ex-crosser Klaas Vantornout is in Kruibeke wel al eens het parcours van een BK gaan verkennen. Hij vond er gezien de omstandigheden een omloop naar zijn hart: het wordt ploeteren. Vantornout geeft meteen ook zijn favoriet mee.

Vantornout ging voor Het Nieuwsblad al eens een kijkje nemen in Kruibeke en hij kon er zeker enkele lessen uit trekken. "Eigenlijk is de ondergrond natter dan verwacht. We hebben de afgelopen maanden overal droge crossen gezien. In Kruibeke komen we na tweehonderd meter in modder, in water."

Je kan op veel stukken het verschil maken 

Het parcours biedt een mix van vanalles. "Er zullen veel rappe stukken bij zijn. Veel technische, schuine kanten. Ook stukken op de power. Je kan op veel stukken het verschil maken. De fiets is redelijk vuil na één ronde. Het zal regelmatig wisselen worden. Dat maakt het echt topcross."

En wie is volgens Vantornout favoriet. "Wout van Aert sowieso. Ik weet nog dat hij toen hij snotneus was, zich hier tussen mij en Nys nestelde en toch de bovenhand hield in de laatste ronde. Van Aert zal erop gebrand zijn, maar vergeet Toon Aerts niet. Die kan dit zeker en vast ook. De vermogensstukken zal hij echt graag doen. Laat ons hopen op een mooi duel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties