Sven Nys verheugt zich over 'eerlijk' BK

Sven Nys verheugt zich over 'eerlijk' BK
Foto: © photonews

Ook Sven Nys heeft zijn mening gevormd over het BK in Kruibeke. De meeste geluiden klinken heel positief en dat is bij Nys niet anders. Hij verwacht een best zware en vooral eerlijk kampioenschap. Hij zou er zelfs zelf nog willen aan beginnen.

De weinige critici worden door Nys meteen op hun plaats gezet. "Ik hoor zeggen dat er maar 14 meter hoogteverschil is. Wel, ze mogen er eens aan beginnen. Het is een echte cross, een oercross. Met modder, valpartijen, afdalingen en beklimmingen."

Er is ook weinig kans op mechanische pech 

Sven Nys

De veldritkampioen van weleer benadrukt bij Sporza dat de winnaar het verdiend zal hebben. "De sterkste zal winnen, zonder twijfel. Er is ook weinig kans op mechanische pech. We zullen een eerlijke cross krijgen." Er wordt in het weekend overigens nog regen voorspeld. "Het zal alleen nog zwaarder worden."

Hoe meer hij er over praat, hoe meer Nys zelf begint te watertanden. Al komt het er geen comeback aan zoals Kupfernagel er in Duitsland wel eentje onderneemt. "Hier zou ik mijn nummer wel nog eens voor willen opspelden. Of ik goesting heb? Ja, maar ik ben versleten en met pensioen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties