Andere BK-categorieën zuigen aandacht naar zich toe, maar wie kan er straks juichen bij nieuwelingen en meisjes?

Andere BK-categorieën zuigen aandacht naar zich toe, maar wie kan er straks juichen bij nieuwelingen en meisjes?

Er is al heel wat te doen geweest over het BK dat eraan komt. Zeker over de junioren, beloften en profs bij de heren en de elite in het damesveldrijden. Maar ook de andere categorieën beloven zeker de moeite waard te zijn. We zetten op een rijtje wie we in die crossen voorin mogen verwachten.

Bij de jongens is er een aparte koers voor eerstejaarsnieuwelingen en tweedejaars. Bij de jongsten is er één grote titelfavoriet: Aaron Dockx. Hij is al het hele seizoen ongenaakbaar en wint overal waar hij aan de start komt met brio. Nog één knalprestatie en hij heeft de Belgische titel, die hij eigenlijk al verdiend heeft, te pakken.

NIEUWE SOLO VAN MICHELS?

De tweedejaars zit er een tweestrijd aan te komen tussen Mathis Avondts, Jente Michels (foto) en Mauro Delmé. Vooral de eerste twee deden al het meest van zich spreke. Michels in het bijzonder heeft al x aantal fraaie solo's achter zijn naam staan.

Eén koers bij de meisjes nieuwelingen. Sterre Vervloet en Julie Roelandts behoren tot de kandidaat-winnaressen. Al zou de kampioene wel eens Febe De Smedt kunnen worden, die deze maand Roelandts al heeft geklopt.

SPANNING BIJ DAMES JUNIOREN

Wie een spannende cross wil zien, moet de dames junioren maar eens in het oog houden. Er zijn vier rensters die zich al het hele seizoen in de kijker rijden: Julie Brouwers, Kiona Crabbé, Tess Van Loy en Tessa Zwaenenpoel. Ze maken haast allevier evenveel kans, al zou voor twee van de vier een Belgische titel wel extra straf zijn.

Zwaenenpoel heeft immers geen hechte band met de omloop. In Kruibeke kende ze vorig jaar een offday. Opsteker voor haar is de natte ondergrond die wacht. Brouwers is dan weer nog maar een eerstejaarsjunior. Kan ze de eerstejaars de loef afsteken of spreekt de ervaring in hun voordeel?

TRUYEN FAVORIETE BIJ DAMES BELOFTEN

Bij de beloften verwachten is de verwachting dat Axelle Bellaert, Jinse Peeters en Marthe Truyen een stekje op het podium kunnen bemachtigen. In welke volgorde valt moeilijker te bepalen. Op basis van de prestaties tot dusver mag Truyen het meest hopen op de nationale driekleur.

Bellaert is echter een te duchten concurrente. Zij is tenslotte laatstejaarsbelofte en vindt in Kruibeke een omloop die haar goed ligt. Peeters had de voorbije weken geregeld met pech te kampen. Zij zal zaterdag vurig hopen dat het mechanische aspect van de koers haar niet in de steek laat.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties