Bart Wellens over zijn favorieten voor BK: "Ik denk dat er hier grote verschillen zullen komen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Bart Wellens over zijn favorieten voor BK: "Ik denk dat er hier grote verschillen zullen komen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ook ex-wereldkampioen en huidig ploegleider Bart Wellens (Steylaerts-777) ging ondertussen al het parcours van het Belgisch kampioenschap in Kruibeke verkennen. Volgens Wellens wordt het toch geen echte loopcross.

De meeste kenners verwachten zaterdag en zondag een loopcross in Kruibeke, maar daar is Bart Wellens het niet mee eens. "Het zal geen loopcross worden waar iedereen het al weken over heeft, maar het zal wel heel lastig worden", vertelt hij bij Sporza. "Het is heel technisch, dus je moet geconcentreerd blijven. De focus mag  nooit verslappen."

"Ik denk dat er hier grote verschillen zullen komen. Niet tussen de toppers, maar daarachter wel. Ook bij de jeugd zal er gegoocheld worden met grote verschillen", klinkt het.

Van Aert, Vanthourenhout en Aerts

Wellens denkt wel aan de namen die al weken worden genoemd voor het BK. "De verwachte namen: Wout Van Aert, Michael Vanthourenhout, Toon Aerts. Die drie gaan het uitvechten. Er zijn altijd een of twee renners die verrassen op een BK, er is ook altijd iemand die faalt door met stress of door te hoge verwachtingen. Schrijf Laurens Sweeck niet af. Die kan altijd wel wat meer op een kampioenschap, denk maar aan vorig jaar."

Bij de vrouwen schuif Wellens de wereldkampioen naar voor als topfavoriete. "Ik heb de laatste weken een heel sterke Loes Sels gezien, maar dit parcours ligt Sanne Cant heel wat beter dan Loes Sels. De techniek heeft ze, ze kan ook lopen. Ik geef Cant hier wel zeker het voordeel", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties