Veldrijden

Laurens Sweeck wil straffe reeks verderzetten: "Het parcours zal niet liegen"

Laurens Sweeck wil straffe reeks verderzetten: "Het parcours zal niet liegen"

Laurens Sweeck is een (Belgisch) kampioenschapsrenner. 11 keer stond hij al aan de start van een BK, 10 keer eindigde hij op het podium. De crosser van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice hoopt zondag die mooie reeks voort te zetten.

Bij de profs pakte Sweeck al twee keer zilver en één keer brons. "Of die reeks mij een psychologisch voordeel geeft? Dat zou ik niet meteen durven zeggen, maar het geeft wel een leuk gevoel", vertelt hij bij zijn team. "Ik werk ieder jaar wel toe naar het BK en die reeks wil zeggen dat ik dan ook altijd een goede dag heb op het goede moment. Hopelijk kan ik die reeks dit jaar verderzetten."

Sweeck ging woensdag samen met Jens Adams en Daan Soete het parcours in Kruibeke verkennen. "Het is een parcours dat nog niet zo lang bestaat en dat ik nog niet zo vaak heb gereden, ik vond het dus best interessant om te verkennen."

"Het parcours zal zondag niet liegen. Je kan hier niet profiteren, de kracht in de benen zal voor het verschil zorgen. Zonder pech wint de sterkste", aldus de crosser uit Heist-op-den-Berg. 

Niet fris

De resultaten waren niet optimaal in de eindejaarsperiode, maar aan vertrouwen geen gebrek. "In Brussel was ik iets minder, maar na een drukke kerstperiode en zware trainingen voor zondag was ik daar niet helemaal fris. In Baal heb ik bewezen dat de conditie wel goed is, ik heb er alle vertrouwen in dat die zondag ook nog in orde zal zijn", besluit Sweeck. 

Reacties 2 reacties

Gerelateerd nieuws