Veldrijden

Niels Albert en Sven Nys verschillen van favoriet voor BK: "Wout mag niet verliezen, Toon wel"

Niels Albert en Sven Nys verschillen van favoriet voor BK: "Wout mag niet verliezen, Toon wel"

Het is stilaan aftellen naar het BK van zondag. Kan Wout Van Aert opnieuw zegevieren of gooit er iemand anders roet in het eten. Niels Albert ziet Toon Aerts winnen, Sven Nys kiest zowaar niet voor zijn eigen renner.

Albert zet zondag toch zijn geld in op Toon Aerts. "Ik kan het moeilijk uitleggen, maar ik heb het gevoel dat Toon Aerts zondag gaat winnen", vertelt hij in Het Nieuwsblad. "Hij is de laatste weken in zeer goede doen en vindt in Kruibeke een parcours dat hem enorm moet liggen."

"Wout was in La Mézière blijkbaar ook zeer goed, maar heeft dit seizoen toch ook wat mindere prestaties afgeleverd. Hij zal top moeten zijn om Toon te kloppen. Er zal wel wat gelopen moeten worden, maar Toon moet daar niet in onderdoen."

'Wout is sowieso favoriet'

Sven Nys kiest dan weer voor de wereldkampioen. "Wout is sowieso favoriet, daar hoef je zelfs het parcours niet voor te zien. Maar om te winnen, zal alles moet kloppen, want er komen ook andere dingen bij kijken dan conditie. Druk, materiaalpech… Ik hoop op Toon Aerts, natuurlijk. Hij heeft dit seizoen ­bewezen dat hij dit ­parcours zeker aankan."

Al is Nys dus voorzichtig over de winstkansen van de Telenet Fidea Lion. "Maar je moet realistisch zijn: er is er eentje die de laatste jaren in dit soort situaties altijd aan het langste eind heeft getrokken en dat is Wout. Maar het speelt zich ook af in het hoofd. Wout mag niet verliezen, Toon wel."

Reacties 15 reacties

Gerelateerd nieuws