Sanne Cant maakt zich op voor BK: "Zie niet echt het positieve ervan in"

Sanne Cant maakt zich op voor BK: "Zie niet echt het positieve ervan in"
Foto: © photonews

Sanne Cant die als winnares in de armen van de als derde geëindigde Loes Sels valt : het was een uniek beeld na het BK in Koksijde vorig jaar. Mogelijk komt het zaterdag tot een tweestrijd tussen hen beiden. Dat het BK bij de dames dan al op het menu staat, maakt Cant niet bepaald blij.

De titelverdedigster hield vandaag in aanloop naar het kampioenschap haar persmoment en gaf bij Sporza toe dat ze niet ging verkennen. "Ik doe dat nooit voor een BK. Er zijn veel filmpjes online gekomen. Zo heb ik het parcours wel een beetje kunnen zien." Van waar komt de concurrentie? "Nu ik het parcours een beetje gezien heb, denk ik iets meer aan Loes Sels dan aan Laura Verdonschot."

Cant kan voor het tiende jaar op rij(!) Belgisch kampioen worden. Liboton haalde bij de mannen destijds ook tien titels binnen. "Da's van voor mijn tijd. Ik kom hem veel tegen op crossen, het is een hele toffe kerel. Het zou echt plezant zijn om er naast te komen staan. Elke kampioenentrui wil je nemen, dat is nu zeker niet anders."

GROTE BLOEDUITSTORTING

Die datum dan, die zit haar dwars. "Die beslissing is genomen door de KBWB. Ik zie niet echt het positie of het nut ervan in." Dan is er ook nog de blessure die ze opliep in Brussel. "Ik heb een redelijk grote bloeduitstorting op mijn quadriceps. Een spier die je veel gebruikt. Hopelijk ben ik hersteld tegen zaterdag. Op zich is er nog wel tijd genoeg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties