Ieder zijn manier om een kampioenschap voor te bereiden: "Ik vertelde mijn vrouw dat ik iedereen kapot ging rijden"

Ieder zijn manier om een kampioenschap voor te bereiden: "Ik vertelde mijn vrouw dat ik iedereen kapot ging rijden"
Foto: © photonews

Wie blijft straks de zenuwen de baas? Het zou wel eens de sleutel kunnen zijn om de Belgische titelstrijd in het veldrijden in de ene of de ander zijn voordeel te beslechten. Wie er vroeger een meester in was, was Klaas Vantornout. Die steeg in zulke wedstrijden boven zichzelf uit.

Vantornout treedt die stelling bij in Het Laatste Nieuws. "Ik kickte op kampioenschappen", beweert de tweevoudig Belgisch kampioen. "Ik kon enorm focussen op die wedstrijden: ik trok me dagen op voorhand terug in mijn cocon, pompte mezelf op en dan kon ik soms boven mezelf uitstijgen".

De kampioenschappen blijven de belangrijkste crossen 

Klaas Vantornout

Het zijn voor Vantornout nog altijd de allermooiste koersen. "De kampioenschappen blijven de belangrijkste crossen van het seizoen. Ik schakelde alle twijfel uit. Ik hield peptalk voor mezelf, sprak met grote woorden thuis en vertelde mijn vrouw dat ik iedereen kapot ging rijden."

Kortom: hij had enorm veel oog voor de mentale ondersteuning. "Zoals een mental coach zou doen. Alles draait om het kopje. Zelfvertrouwen, zelfvertrouwen, zelfvertrouwen: als je in jezelf gelooft, heb je een grote voorsprong."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties