Laura Verdonschot ziet duidelijke redenen waarom ze niet meespeelde voor winst

Laura Verdonschot ziet duidelijke redenen waarom ze niet meespeelde voor winst
Foto: © photonews

Laura Verdonschot reed voor de tweede keer in haar carrière naar een medaille op het BK bij de elite. Er zat wel niet meer in dan de bronzen plak. Op de lastige omloop in Kruibeke was Verdonschot volgens zichzelf nog niet klaar om al een gooi te doen naar meer.

Nochtans was de renster van Marlux-Bingoal wel met stiekeme ambitie naar Kruibeke afgezakt. "Je hoopt altijd op meer, maar ik had in de eerste ronde al gezien dat Sanne Cant goeie benen had. Door stom te vallen moest ik al meteen achtervolgen", deed Verdonschot het relaas van het wedstrijdbegin.

Ook nadien bleken de eerste twee plaatsen te hoog gegrepen. "Ik voelde dat ik niet kon winnen. Ik denk dat ik hier nog de power tekort kom en dat mijn leeftijd wel een rol speelt. Het was echt heel lastig, zeker in de afdaling van de meeste schuine kanten."

NIET SLECHT EN NIET GOED GENOEG

En bij wie die afdalingen goed afwerkte, mocht nog geen victorie kraaien. "Als je beneden goed kon bollen, was het nog iets anders geweest. Het was overal stoempen. Ik had echt een goeie dag nodig om dat hier voor mekaar te krijgen. Ik zeg niet dat ik slecht was, maar het was niet goed genoeg voor meer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties