Veldrijden

Ligt volgende titel al te wachten op Sanne Cant?

Ligt volgende titel al te wachten op Sanne Cant?

Haar dominantie in het Belgische veldrijden is nog lang niet ten einde. Sanne Cant heeft vandaag in Kruibeke getoond dat ze nog altijd met stip op één staat. Ze evenaarde het record van Liboton met tien nationale titels op rij. En wie gaat haar stoppen om er nog een paar bij te doen?

De tiende titel heeft wel heel wat inspanningen gekost gezien het parcours en de duur van de cross. "Op een zwaar parcours is het heel moeilijk om dat in te schatten. We gingen de laatste ronde in na 38 minuten. Dan stoppen was gewoon tekort geweest. Het was plezant en we zijn er vanaf", sprak de winnares na afloop.

Zo weinig mogelijk fouten maken was het beste - Sanne CantDeel deze quote:

Die wist overigens wel hoe ze het moest aanpakken. "Ik had de juniorswedstrijd gezien. Daarin werden heel veel fouten gemaakt. Zo weinig mogelijk fouten maken was het beste. In de laatste ronde heb ik geen risico's meer genomen en ben ik op meer stukken gaan lopen. Ik had het onder controle."

Ook al zit ze aan tien truien met de Belgische driekleur, het went nog niet. Volgend jaar gaat ze voor nummer elf. "Ik ga dat sowieso proberen. Ik ben blij dat het voor de tiende keer gelukt is. Nu zijn we 364 dagen gerust. Het kan zijn dat het plots over is en dat er vanaf volgend jaar iemand anders tien keer na mekaar wint." Maar dat gelooft eigenlijk niemand.

Reacties 11 reacties

Tags : Sanne Cant

Gerelateerd nieuws