Podiumrenners Nys en Meeussen reageren: "Op mijn plaats terecht gekomen"

Podiumrenners Nys en Meeussen reageren: "Op mijn plaats terecht gekomen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Thibau Nys was ook in zijn eerste kampioenschap bij de junioren goed voor een podium, zelfs als junior. Witse Meeussen, die zo dominant was in het eerste deel van het seizoen, eindigde tweede. Allebei konden ze wel leven met hun ereplaats.

Nys mocht misschien even dromen, want zijn start mocht zeker gezien worden. "Ik pakte de wedstrijd perfect aan. Ik was mee vooraan, sprong op de tijd van de fiets. Tot ik een kleine inschattingsfout maakte en dat heeft mij wel veel tijd gekost."

De zoon van Sven Nys zag Cortjens en Meeussen zo wegrijden en kon ze niet meer terughalen. "Ik kwam nadien ook niet meer korter. Ik ben dus gewoon op mijn plaats terecht gekomen. Mits een paar kleine foutjes minder zat ik misschien iets korter bij Witse. Ik was gekomen om te winnen, maar ik ben derde en daar ben ik tevreden mee."

GEEN AANSPRAAK OP MEER

Voor Witse Meeussen werd het dezelfde plek waarop hij de laatste tijd wel vaker eindigde. "Ik heb geleerd om daarmee te leven. Ooit zal het wel eens meezitten. UIteindelijk is het verschil meer dan een halve minuut. Dan kan je moeilijk aanspraak maken op meer. Ik had geen pech, ik had een redelijk goede dag. Ik ben tevreden met de tweede plaats."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties