Veldrijden

Roger De Vlaeminck over commotie: "Blijkbaar had ik moeten zeggen: Van der Poel maakt de cross 'minder mooi'"

Roger De Vlaeminck over commotie: "Blijkbaar had ik moeten zeggen: Van der Poel maakt de cross 'minder mooi'"

"Mathieu van der Poel maakt de cross helemaal kapot", waren de woorden van Roger De Vlaeminck tijdens de Flandriencross in Hamme. Hij werd bovendien bijgestaan door veldritcoryfee Albert Van Damme.

De spanning is momenteel ver zoek. De Vlaeminck zei in Hamme dan ook dat Van der Poel de cross kapotmaakt. "Ik heb dat niet gezegd. Allez, het is te zeggen, ik heb dat wel gezegd, maar ik had dat niet mogen zeggen", verbetert hij zichzelf in Het Nieuwsblad. "Jongens, heb ik daar miserie mee gehad. Eén woordje heeft mij genekt: kapot."

"Blijkbaar had ik moeten zeggen: Van der Poel maakt de cross 'minder mooi'. Dan was niemand daar over gevallen. Maar ja, ik kan niet liegen", zegt de voormalige kampioen. "Albert Van Damme heeft zelfs veel meer gezegd dan ik. Zoals Niels Albert precies hetzelfde zegt als ik."

Supertalent

Al staat De Vlaeminck wel min of meer nog steeds achter wat hij toen heeft gezegd. "Mathieu maakt de cross niet kapot… Minder mooi." Roland Liboton is het daar alvast niet mee eens, waarop De Vlaeminck antwoordt: "Ik zeg niks meer. Alleen: van mij mag Van der Poel elke cross winnen met tien minuten voorsprong. Maar ik val letterlijk in slaap als hij weg is."

"Mathieu gaat de eerste worden die wereldkampioen is op de weg, in het veld en in het mountainbiken"

"Ik wil niemand afbreken, maar er zijn gewoon goeie renners, minder goeie renners, hele goeie renners en dan is er Mathieu van der Poel. Een supertalent. Die gaat de eerste worden die wereldkampioen is op de weg, in het veld en in het mountainbiken. Let maar op", besluit De Vlaeminck. 

Reacties 30 reacties

Gerelateerd nieuws