Sanne Cant over 'zwanzer' Mathieu van der Poel: "Moet geweldig zijn om met zoveel talent op een fiets te zitten"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 11 reacties
Sanne Cant over 'zwanzer' Mathieu van der Poel: "Moet geweldig zijn om met zoveel talent op een fiets te zitten"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Sanne Cant en Mathieu van der Poel komen goed met elkaar overeen. De Nederlander ging enkele dagen geleden zelfs nog een kaarsje in Scherpenheuvel branden voor de wereldkampioene. Cant denkt op haar beurt dan weer dat Van der Poel potten gaat breken op de weg.

Van der Poel is een fenomeen. De vraag is of ook in de komende voorjaarsklassiekers zal presteren en of hij dus potten zal breken op de weg. "Ik ben daar redelijk zeker van", zegt Cant in Het Nieuwsblad. "Het moet geweldig zijn om met zoveel talent op een fiets te zitten. Ik vind het ook slim dat hij voorlopig keuzes maakt en niet meteen alle klassiekers gaat rijden."

"Het crossseizoen is op zich al behoorlijk zwaar, dan is het beter om nadien te pieken op momenten die je zelf kiest. Ik kreeg vandaag op WhatsApp nog een leuke foto van hem. De foto's van onze aankomst in Zonhoven waren mooi naast elkaar gemonteerd. Blijkbaar waren we op exact dezelfde wijze over de meet gekomen."

Job + crossen

Van der Poel is een grapjas. Dat beaamt Cant ook. "Mathieu loopt ook de hele dag te zwanzen. Wat hij dan zegt? Dat mijn overwinningen te danken zijn aan het feit dat mijn concurrentes nog allemaal een job hebben en dus te moe zijn om te crossen. Dus Mathieu, als je dit leest: draai je plaat om. Dit mopje ken ik ondertussen wel", lacht Cant. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties