Sterke Cortjens neemt de maat van zijn grote concurrent bij junioren, mooie derde plaats voor Nys

Sterke Cortjens neemt de maat van zijn grote concurrent bij junioren, mooie derde plaats voor Nys
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het BK veldrijden is vandaag op gang gekomen met wedstrijden bij de nieuwelingen en de junioren. Bij die laatste categorie werden de te verwachten waardeverhoudingen gerespecteerd. Cortjens haalde het wel opvallend vlot van zijn uitdager Meeussen. Thibau Nys werd als eerstejaars knap derde.

Vele renners hadden een pak moeite met de schuine kanten in Kruibeke, met een festival aan valpartijen tot gevolg. Ook favoriet Cortjens had het zitten. Zo keek hij al snel tegen een achterstand aan van tien seconden ten opzichte van Meeussen en Nys, die wel goed weg waren.

SCHUIFPARTIJ NYS

Cortjens herpakte zit wel sterk en geraakte opnieuw in het spoor van de twee voorin. Nadat Nys zich vastreed in de kant, ging ook hij een keertje onderuit. Ondanks alle incidentjes reden de twee topfavorieten zoals verwacht dus toch vooruit. Nys lag bij een passage aan de finish al 18 seconden achter, maar had wel een bonus van 12 tellen op een groepje van drie achter hem.

Bij een volgende schuine kant was het vooraan Meeussen die twee keer neer sukkelde. Vooral die tweede keer had zo zijn gevolgen, want de machine sloeg helemaal aan bij Cortjens die zijn kans greep om weg te rijden. Het viel niet meer stil bij de jonge kerel die de maand december domineerde.

CORTJENS DIEPT KLOOF UIT

De kloof tussen Cortjens en Meeussen liep op tot boven de twintig seconden. Ook het verschil tussen nummer één en drie in de koers dikte aardig aan naarmate de wedstrijd vorderde. Nys werd op zijn beurt ook opgejaagd door Ward Huybs. Die twee gingen samen de laatste ronde in.

Na een paar versnellingen van Nys kreeg Huybs het toch weer moeilijker en moest hij zijn ploegmaat toch weer laten gaan. Cortjens kon al ruimschoots voor de finish vieren, de nieuwe Belgisch kampioen zette Meeussen op drie kwart minuut. Die laatste kon net als Nys wel mee op het podium.

OOK TITELS VOOR DOCKX EN VERVLOET

Eerder op de dag hadden bij de jongens de eerstejaarsnieuwelingen hun kampioenschap al afgerond. Aaron Dockx hield Niels Ceulemans af in de strijd om de Belgische titel. Bij de meisjes nieuwelingen soleerde Sterre Vervloet naar de driekleur. Khiona Dhondt en Chloë Van den Eede maakten het podium compleet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties