Veldrijden

Tim Merlier heeft knoop over BK dan toch doorgehakt

Tim Merlier heeft knoop over BK dan toch doorgehakt

Tim Merlier komt zondag dan toch aan de start van het BK in Kruibeke. De West-Vlaming sukkelde de laatste twee weken met de naweeën van een stevige valpartij in Diegem, maar besliste zaterdagochtend toch om van start te gaan.

Merlier hield een zware kneuzing aan zijn quadriceps over aan zijn valpartij in de avondcross van Diegem. Woensdag zou hij na de parcoursverkenning beslissen over deelname aan het BK, maar 3 dagen later hakte hij dan toch de knoop door. Creafin-Tüv Süd liet weten dat Merlier toch van start gaat. 

"Ik werd na de verkenning snel met mijn neus op de feiten gedrukt", aldus Merlier. "Het verschil tussen een rustige training in het bos en een doorgedreven training op het BK-parcours was groot. Vooral bij de looppassages had ik verdomd veel pijn."

Toch starten

Merlier heeft nog steeds pijn, maar het gaat ook steeds beter. "Gisteren ging ik een laatste keer testen in het Kluisbos. Vooral het lopen op vlakke stukken is nog lastig, maar ik wil toch van start gaan. Een BK laten schieten doet nog meer pijn." Voor Merlier wordt het BK zijn eerste wedstrijd voor zijn nieuwe werkgever. 

 

Reacties 3 reacties

Gerelateerd nieuws