Veldrijden

Van Aert grote favoriet op BK volgens Liboton en De Vlaeminck: "Als Van Aert ziet dat Van der Poel aan de start staat, is hij nog maar half zo goed"

Van Aert grote favoriet op BK volgens Liboton en De Vlaeminck: "Als Van Aert ziet dat Van der Poel aan de start staat, is hij nog maar half zo goed"

Het BK belooft een tweestrijd te worden tussen Wout Van Aert en Toon Aerts. Roland Liboton en Roger De Vlaeminck zijn het er alvast over eens: "Normaal gezien wint Van Aert in Kruibeke."

Roger De Vlaeminck is zeker van zijn stuk. "Normaal wint Van Aert. Zelfs als hij niet goed is, is hij beter dan de rest", vertelt hij in Het Nieuwsblad. "Akkoord. Maar pas toch maar op van Toon Aerts. Die is goed aan het rijden. ­Michael Vanthourenhout ook", pikt Liboton in . 

"Ik denk dat we de mooiste cross van het jaar gaan zien", vervolgt De Vlaeminck. "Ze gaan met drie, vier, vijf man toch een ronde of zes samen blijven. Dan gaan Aerts en Van Aert er uitkomen en die gaan sprinten voor de overwinning. Zo zie ik dat."

Veel aan het hoofd van de wereldkampioen

"En dan wint Van Aert normaal gezien", zegt Liboton. "Maar ik zeg ook: als iemand anders Belgisch kampioen wil worden, is het nu het moment." Nochtans hebben beide crosscoryfeeën de beste Van Aert dit seizoen nog niet gezien. "Logisch ook, want er is te veel gebeurd in de laatste zes maanden. Die contractbreuk en wat weet ik allemaal niet. Niet goed voor het kopje. Je mag als crosser niks rond je oren hebben."

De Vlaeminck ziet nog een verklaring. "Wat het ook is: als Van Aert ziet dat Van der Poel aan de start staat, is hij nog maar half zo goed", zegt Mister Paris-Roubaix. "Hij laat het soms rap lopen, ja", ziet ook Liboton. "In Diegem ook weer. Als hij voelt dat hij te diep moet gaan, is het gedaan. Dat slaat precies een beetje in zijn benen. Als kampioen mag je van niemand schrik hebben."

Reacties 14 reacties

Gerelateerd nieuws