Mathieu van der Poel naar de Spaanse zon: "Aantal overwinningen dit seizoen maakt niet uit, alles op WK nu"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 9 reacties
Mathieu van der Poel naar de Spaanse zon: "Aantal overwinningen dit seizoen maakt niet uit, alles op WK nu"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ook in Otegem niks nieuws onder de zon. Mathieu van der Poel zette zijn straffe zegereeks verder en voegde nummertje 25 van dit seizoen toe. "Nochtans voelde ik het nationale kampioenschap in de benen."

Van der Poel veroverde zondag in Huijbergen zijn 5e Nederlandse titel op rij. Daags nadien reed hij in Otegem. "Het was een lastige wedstrijd vandaag", vertelde de Nederlander in Het Nieuwsblad. "Zo’n nationaal kampioenschap kruipt toch in de kleren. En een nieuwe nationale titel wordt altijd een beetje gevierd, dus dat voel je dan wel in de benen. Maar het ging eigenlijk best goed vandaag."

Van Aert kon goed 40 minuten volgen, maar daarna had Van der Poel vrij spel. "Als Wout dat ene foutje halfweg niet maakt, hadden we misschien tot op het einde samen hadden gereden. Ik had de indruk dat Wout best goed was vandaag. Het eerste deel van het parcours was best technisch, in het tweede gedeelte was het wind op kop. Dus het was niet eenvoudig om hier het verschil te maken", vervolgde hij. 

Alles op Bogense

De alleskunner van Corendon-Circus past voor de WB van Pontchateau en zoekt met het oog op het WK in Bogense nog wat Spaanse zon op. "Ik trek nu met een goed gevoel op stage. Alle focus gaat nu naar het WK. Ik kan de wereldbekerwedstrijd van Pontchateau volgende week skippen. Dat gaat mij veel rust brengen."

"Ik kan ook tien dagen zonder onderbreking naar Spanje. Dat vind ik wel leuk. Het aantal overwinningen dit seizoen maakt niet zo veel uit. Als die ene er maar bij komt, dat zou tof zijn", besluit Van der Poel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties