Niels Albert over dip van Wout Van Aert: "Het zal de verdere uitbouw van zijn carrière dienen"

Redactie
| 0 reacties
Niels Albert over dip van Wout Van Aert: "Het zal de verdere uitbouw van zijn carrière dienen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Toon Aerts rijdt een jaar lang rond in de Belgische driekleur. Geen verrassing voor Niels Albert, één van de weinige ex-veldrijders die zijn geld op Aerts had ingezet.

Aerts heeft zondag indruk gemakt op Albert. "Klasse, hoe Toon dat BK naar zijn hand zette", vertelt Albert in zijn column in HLN. "Op een omloop die hem op het lijf was geschreven en er na elk gereden kampioenschap steeds zwaarder bij kwam te liggen, kon je het wel verwachten. Toch vind ik deze Belgische titel mooier en waardevoller dan zijn Europese variant van 2016."

"Toen keken Van der Poel en Van Aert bij zijn demarrage in het Franse Pontchâteau elkaar het wit uit de ogen, wat hem enigszins vrijgeleide gaf. Dat 'dubbele gevoel' heb je nu niet. Hij is de zege echt moeten gaan halen. Op werkkracht. Man tegen man, meedogenloos. Baf, Wout eraf. Gedaan. De driekleur maakt van Aerts geen topper. Om de eenvoudige reden dat hij dat al wás. Alleen de stress moest blijkbaar uit zijn lijf."

"Alleen de stress moest blijkbaar uit Toon zijn lijf"

Aerts kreeg van bondscoach Sven Vanthourenhout ook al de garantie dat hij mee kopman mag zijn op het WK in Denemarken. "Met déze benen heeft Aerts over drie weken op het WK in Bogense recht op een beschermd statuut binnen de Belgische selectie. Samen met Van Aert. Die een heel lastig seizoen beleeft. Voor de geboren winnaar in hem is dat moeilijk relativeren."

Dreigende 'leegte'

"Maar na jaren van groei en progressie, waarin zijn campagne altijd wel werd 'gered' door een Belgische of wereldtitel, komt er onvermijdelijk ook eens een dip. En een dreigende 'leegte'. Niet leuk, wel leerrijk. Wout kan hier sterker uit komen. Het zal de verdere uitbouw van zijn carrière dienen."

Van Aert kan zijn seizoen nog redden met een vierde regenboogtrui en winst in de Wereldbeker. "Het is ook nog niet allemáál verloren. De Wereldbeker moet zeker kunnen. Een vierde wereldtitel is, de factor-Van der Poel indachtig, dan weer een totaal ander verhaal", besluit Albert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties