Paul Herygers analyseert: "Misschien is dit BK nog niet zo slecht geweest voor Wout Van Aert"

Redactie
| 0 reacties
Paul Herygers analyseert: "Misschien is dit BK nog niet zo slecht geweest voor Wout Van Aert"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor Wout Van Aert is het een bijzonder moeilijk veldritseizoen, al hebben de extrasportieve zaken daar zeker een invloed op gehad. "Misschien zet dit BK Van Aert met de voetjes op de grond", aldus Paul Herygers.

Ook Herygers ziet Van Aert een erg wisselvallig seizoen afwerken. Op het BK kreeg hij een nieuwe mentale tik. "Het ene jaar is het andere niet", analyseert Herygers bij Sporza. "Al die kleine incidenten hebben een geweldige invloed gehad en het is nog niet allemaal uit zijn lijf."

Al hoopt Herygers wel dat Kruibeke voor een ommekeer zorgt bij de wereldkampien. "Misschien is dit BK nog niet zo slecht geweest, zet dit Van Aert met de voetjes op de grond en kan hij alles op een rijtje zetten. Dit zal hem beter maken, daar ben ik van overtuigd. Ik weet niet of we de allerbeste Van Aert dit seizoen nog zullen zien, maar hij kan nog beter worden", zegt hij. 

Aerts en WK

Herygers houdt op het WK in Bogense ook wel rekening met Toon Aerts. "Als het een miserie-omloop wordt, dan kan het misschien voor Aerts", stelt de ex-wereldkampioen. "Hij heeft Wout dit seizoen geklopt op ellendig zware omlopen."

"Ik wil Bogense weleens van dichtbij zien in februari. Sneeuwt het er of vriest het er? Het kan alle kanten uit. Aerts moet parcoursgericht denken. Wordt het een troep, dan moet je er rekening mee houden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties