Paul Herygers weet dat er een wonder nodig is op WK: "Kloof met Mathieu nog groter"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 17 reacties
Paul Herygers weet dat er een wonder nodig is op WK: "Kloof met Mathieu nog groter"
Foto: © photonews

Na het BK van zondag is het duidelijk geworden dat Wout Van Aert en Toon Aerts normaal gezien op gelijke hoogte staan voor het WK in het Deense Bogense. Paul Herygers weet dat het ook met twee kopmannen een hele klus wordt om Mathieu van der Poel van het goud te houden.

Ook Herygers ziet Van Aert en Aerts op gelijke hoogte staan voor het BK. "Wout en Toon hebben dezelfde capaciteiten. Ze zijn naar elkaar toegegroeid", stelt hij bij Sporza. "Maar samenwerken op het WK is heel moeilijk. We hebben het nog altijd over veldrijden. Dat is individueel. Iedereen weet: je mag nog met 27 renners zijn, het is heel moeilijk om Mathieu terug te halen als hij vertrekt. Je moet in de eerste plaats de benen hebben van Mathieu."

Wie moet er bovendien als eerste reageren als Van der Poel zichzelf lanceert? "Dat blijft erg moeilijk, daar blijf ik bij. Wie het gat heeft laten vallen, moet het dichten. Maar die kan het dan gewoonlijk niet. Als de derde renner het dan ook niet ziet zitten, dan is Mathieu weg."

Kloof groter dan vorig jaar

"Je moet er gewoon niet bij nadenken, je moet het gewoon doen. Het verstand moet normaal zeggen: als Mathieu een centimeter wegrijdt, dan moet je reageren", aldus de ex-wereldkampioen.

Van der Poel is met 25 zeges dé favoriet in Bogense. "Normaal gezien wordt Van der Poel wereldkampioen. Maar dat was ook vorig jaar onze uitkomst. Hij zou er korte metten mee maken, tot Van Aert er een stokje voor stak. Nu is de kloof wat groter. Maar wonderen bestaan nog altijd", is zijn besluit. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties