Toon Aerts kiest voor andere voorbereiding dan Wout Van Aert en Mathieu van der Poel

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Toon Aerts kiest voor andere voorbereiding dan Wout Van Aert en Mathieu van der Poel
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Toon Aerts mocht daags na zijn overwinning op het BK al pronken met de nationale driekleur in het West-Vlaamse Otegem. Zijn eerste cross als Belgisch kampioen sloot hij af op de derde plek. De komende weken blijft hij in België om zich voor te bereiden op de Wereldbeker én het WK.

Mathieu van der Poel en Wout Van Aert bereiden zich in de Spaanse zon voor op het WK, maar Aerts gaat voor een andere aanpak. Hij blijft in België en wil zich in eigen land voorbereiden op de Wereldbeker van komende zondag in Pontchateau. Met nog twee Wereldbekermanches te gaan heeft de Telenet Fidea-renner een kleine bonus op eerste achtervolger Van Aert. Met Van der Poel hoeft hij zelfs geen rekening meer te houden, want die zakt niet af naar Frankrijk. 

Maar in West-Vlaanderen kende Aerts daags na zijn triomf geen superdag. "In Otegem moest ik in het begin van de wedstrijd meteen passen", vertelde Aerts over zijn derde plek. "Mijn start was niet uitmuntend, maar daar zal het feestje van gisteren wel niet vreemd aan zijn. Er zat bij al de anderen veel meer snee op."

"Ik kreeg een pak meer aanmoedigingen dan anders"

"Halverwege de koers kwam ik erdoor en ging ik op jacht naar een podiumplaats. Tijdens de verkenning maalde ik na het BK mijn eerste meters af. Ik had na de titelstrijd niet meer losgereden", zei hij bij zijn team. 

'Trui heeft een effect'

Al was het wel genieten voor de crosser uit Rijkevorsel. "Ik kreeg een pak meer aanmoedigingen dan anders. Die trui heeft een effect. De laatste ronde hoorde ik het publiek echt roepen en tieren. Dat geeft de mens wel wat vertrouwen. Ik genoot daar echt van. Deze week blijf ik netjes thuis. De komende drie weken zijn heel belangrijk voor mij en ik wil geen risico lopen door op stage te gaan", besluit Aerts. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties