Thibau Nys doet beter dan papa Sven bij nieuwelingen: "Einde discussie"

Redactie
| 7 reacties
Thibau Nys doet beter dan papa Sven bij nieuwelingen: "Einde discussie"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is de grote droom van Thibau Nys om in de voetsporen van vader Sven te treden. De jongste Nys is alvast goed op weg, want hij doet het allesbehalve onaardig in zijn eerste jaar bij de junioren. In 'DNA Nys' was er ook een opvallend fragment over 'de beste Nys' bij de nieuwelingen.

Papa Sven boekte destijds 18 overwinningen als tweedejaarsnieuweling. Eind vorig seizoen wilde Thibau Nys dat record evenaren en liefst natuurlijk nog overtreffen. Hij had nog een laatste weekend met twee crossen voor de boeg.

"Wat vooral leuk is, is het spel tussen Thibau en mij over het aantal zeges", zegt vader Sven. "Hij probeert mijn records te verbreken. We dagen mekaar wel graag uit in alles wat we doen. Dat gaat van spelletjes spelen tot een muurtje op fietsen. Maar dat is plezant, hé."

"Als ik vandaag win, is het einde discussie", zei Thibau net voor de Sluitingsprijs in Oostmalle. Daar is het dan ook zover. Thibau boekt zijn 19e overwinning en verbeterde zo zijn papa. "Verdomme, hé", vloekte papa Sven, al kreeg zoonlief een dikke knuffel en een welgemeende proficiat. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties