Vanthourenhout zorgt met specifieke aanpak bijna voor stunt: "Dacht even aan winst"

Vanthourenhout zorgt met specifieke aanpak bijna voor stunt: "Dacht even aan winst"
Foto: © photonews

De Wereldbekermanche in Pontchâteau was veel meer dan enkel een duel tussen Wout van Aert en Toon Aerts. Die schrokken zich waarschijnlijk een hoedje toen Michael Vanthourenhout zich in de slotronde weer voorin meldde. Dat was helemaal geen toeval, zo bleek achteraf.

"Ik zag dat het stilviel en vond het het moment om over de balkjes te gaan en iets te forceren", zei Vanthourenhout over de fase waarop hij laat in de koers nog naar de kop ging. "Er volgde nadien nog wel een lang stuk bergaf."

Nochtans zag het er eerst niet zo uit. "Ik dacht even aan winst. Toen ik mij nog eens moest rechtzetten, voelde ik wel dat het op was. Eens voorbij de laatste bocht voelde ik dat het de derde plaats ging zijn. Het was een lastige wedstrijd. Toen de beteren wegreden, voelde ik wel dat ik daarbij was samen met Toon en Wout."

Ik heb alles op de laatste ronde gezet 

Michael Vanthourenhout

Dat Vanthourenhout een sterke finale reed, kwam niet uit de lucht gevallen. "Wout van Aert liet niemand wegrijden vanwege zijn klassement. Ik had in de voorlaatste ronde een minder moment. Ik heb dan alles op de laatste ronde gezet. Het was een snelheidscross. Het is van het ene uiterste in het andere. Hopelijk gaat het in Bogense toch wat glibberig worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties