Wout van Aert verwacht nog een spannende strijd: "Eindelijk een klinkende zege!"

Wout van Aert verwacht nog een spannende strijd: "Eindelijk een klinkende zege!"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In de strijd om de overwinning kon Wout van Aert in Pontchâteau Michael Vanthourenhout en Toon Aerts afhouden. En of van Aert daar blij mee was. Want eindelijk eens Aerts geklopt om een eerste plaats. De ontlading was dan ook enorm. Al is de Wereldbeker nog niet binnen.

Eens van zijn grote concurrent in België kunnen winnen om de dagzege en dan ook nog eens in een klassementscross: het deed van Aert zichtbaar deugd. "Eindelijk een klinkende zege! Ik ben er heel blij mee. Het was een supermooie cross."

OP ALLES REAGEREN

Door het gevecht om de leidersplaats moest van Aert wel vol aan de bak moest en elke aanval moest pareren. "Ik had het nadeel dat ik voor de volle buit moest gaan. Ik moest dus wel op alles reageren. Dat was niet gemakkelijk in deze koers."

Aan de meet bleef hij dan toch Toon Aerts de baas, waardoor hij met een krappe voorsprong naar de laatste manche in Hoogerheide kan. "Ik weet dat ik een goeie sprint heb. Drie punten voorsprong, dat is een mooie voorsprong om naar daar te gaan. Volgende week gaat het nog spannend worden. Eerst ga ik van deze overwinning genieten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties