Sven Vanthourenhout heeft de knoop doorgehakt: bondscoach kiest voor deze 7 (of 8?) namen op WK in Bogense

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Sint-Agatha-Berchem
| 17 reacties
Sven Vanthourenhout heeft de knoop doorgehakt: bondscoach kiest voor deze 7 (of 8?) namen op WK in Bogense
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In de gebouwen van Beobank in Sint-Agatha-Berchem maakte bondscoach Sven Vanthourenhout maandagmiddag zijn selectie voor het WK veldrijden in Bogense bekend. Thijs Aerts is er niet bij, maar is wel reserve. Tim Merlier is de 8e renner indien Toon Aerts alsnog de Wereldbeker wint.

Sven Vanthourenhout heeft dus de knoop doorgehakt. Wout Van Aert, Toon Aerts, Michael Vanthourenhout, Laurens Sweeck en Quinten Hermans waren zekerheden in de Belgische WK-selectie, maar ook Jens Adams en Gianni Vermeersch zijn erbij. Van Aert en Aerts staan als kopmannen op gelijke hoogte. 

Merlier met een vraagteken

Tim Merlier is de 8e renner die eventueel meegaat naar Denemarken, maar dat zal afhangen van wie het eindklassement in de Wereldbeker op zak steekt. Indien uitgerekend Van Aert - boezemvriend van Merlier - de Wereldbeker wint, dan blijft Merlier thuis. Indien Aerts komende zondag in de laatste WB van Hoogerheide de scheve situatie nog rechtzet, gaat Merlier wel mee. 

Vanthourenhout selecteerde Thijs Aerts en Kevin Pauwels als reserves. 

De selectie bij de heren elite: Jens Adams, Toon Aerts, Quinten Hermans, Laurens Sweeck, Wout Van Aert, Michael Vanthourenhout en Gianni Vermeersch

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties