Niels Albert: "Alleen het afwegen van de kandidaten voor 7e WK-ticket riep bij mij wat vragen op"

Redactie
| 6 reacties
Niels Albert: "Alleen het afwegen van de kandidaten voor 7e WK-ticket riep bij mij wat vragen op"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bondscoach Sven Vanthourenhout had vier certitudes voor het WK in Bogense, de overige drie tickets gingen naar Quinten Hermans, Gianni Vermeersch en Jens Adams. Tim Merlier is dan weer 8e man. Een selectie die Niels Albert wel kan vatten.

Albert kan dus zeker leven met de selectie van Vanthourenhout. "Weinig aan te merken op deze selectie", zegt hij in HLN. "Alleen het afwegen van de kandidaten voor het zevende ticket, de zogenaamde 'laatste man', riep bij mij wat vragen op. Adams lag daarvoor in balans met Merlier. Onterecht, vind ik."

"Jens heeft sinds de eindejaarsperiode zijn beste benen beet, dat bevestigde hij met een sterke race en knappe vijfde plaats in Pontchâteau. En daar draait het bij het samenstellen van zo'n WK-kern toch om: de vorm van het moment? Na de vier certitudes die de bondscoach zondag al openbaarde, moesten Hermans en hij altijd de nummers vijf en zes zijn."

Merlier met een vraagteken

Al had Albert meer zijn twijfels over het eventuele 8e en laatste ticket. "En dan had ik eerder Vermeersch met Merlier op de wip gezet. Ook met de aanduiding van Tim als eventuele bijkomende pion dans je op een dunne koord. Los van zijn val in Diegem, wat uiteraard brute pech was na een iets betere periode, heeft hij geen topseizoen achter de rug."

"Moet je hem dan selecteren, louter en alleen omdat hij een snelle openingsronde in zich heeft? Ik begrijp de bondscoach ergens wel. Maar wat als Merlier bij de start ingesloten raakt? Relatief, toch", besluit de ploegleider van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties