Niels Albert deelt pluim uit aan Thibau Nys: "Als eerstejaars een Wereldbeker winnen... In Denemarken zijn ze nog niet klaar met Thibau"

Redactie
| 5 reacties
Niels Albert deelt pluim uit aan Thibau Nys: "Als eerstejaars een Wereldbeker winnen... In Denemarken zijn ze nog niet klaar met Thibau"
Foto: © photonews

Nu de Belgische WK-selecties bekend zijn, is het stilaan aftellen naar het WK veldrijden in het Deense Bogense. Niels Albert blikt vooruit en ziet ook bij de jeugdcategorieën kansen.

Afgelopen zondag klopte Wout Van Aert Toon Aerts nog. "Je kan maar hopen dat Pontchâteau het aperitiefje was van wat we op 3 februari in Bogense krijgen voorgeschoteld: één van de mooiste en spannendste crossen van het jaar", zegt hij in zijn column in HLN. "Met twee renners - drie zelfs, als je Vanthourenhout meerekent - die elkaar geen duimbreed toegeven en vol voor de zege gaan."

Albert vindt dus dat Van Aert een kans maakt. "En zo zie je maar, Wout Van Aert: je hebt maar één wedstrijd, één uur nodig voor een mentale boost. Al lijkt het me nog altijd voordeliger om, zoals Mathieu, ver weg van alle drukte en zonder prestatiedwang een WK te kunnen voorbereiden. Zoals Wout het in het verleden zélf al deed wanneer hij daar de kans toe kreeg."

Sterke Iserbyt en Nys

Maar ook bij de beloften ving Albert positieve signalen op. "Tot slot: ik zag in Frankrijk een prima Eli Iserbyt aan het werk bij de U23. Twee keer lek rijden op een ongelukkig moment, diep in de achtergrond verzeilen en toch nog vijfde worden: op dat parcours moet je daar écht wel in orde voor zijn."

"En: applaus, Thibau Nys! Als eerstejaarsjunior nú al een WB-cross winnen... Het zal hem maar overkomen in Denemarken: een bevroren of besneeuwd parcours, waarop techniek de bovenhand haalt. Dan zijn ze nog niet met hem klaar."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties