Tom Pidcock verbaast opnieuw: "Doel was om dit seizoen bij de profs op het podium te staan"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Tom Pidcock verbaast opnieuw: "Doel was om dit seizoen bij de profs op het podium te staan"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De jonge Brit Tom Pidcock bevestigde in Zonnebeke opnieuw na alle goede dingen die we al van hem hebben gezien. In een zware moddercross werd de amper 19-jarige crosser knap tweede tussen al het geweld bij de profs.

En dan kan je als crosser alleen maar tevreden zijn. "Het was een heel harde wedstrijd. Ik verloor de strijd in de laatste rondjes, maar ik voelde me wel heel goed", vertelde hij in het flashinterview bij Play Sports. "Ik maakte enkele foutjes en Kevin kreeg zo vrij spel. Hij was gewoon sterker en heeft natuurlijk meer ervaring." 

Toch kan Pidcock, die vorig seizoen nog voor Telenet Fidea uitkwam, alweer een doelstelling afvinken. "Het doel was om op het einde van het seizoen op het podium te staan bij de eliterenners. Dit geeft dus vertrouwen voor volgend weekend", doelt hij op het WK in Bogense, waar het meer dan waarschijnlijk een tweedstrijd met Eli Iserbyt wordt voor het goud.

"Het vertrouwen was er al, maar je kan altijd meer vertrouwen hebben", lachte Pidcock. "Het gaat goed, dus we zien wel wat het wordt in Bogense."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties