Michel Wuyts trekt aan alarmbel van Belgische vrouwencross

Redactie
| 26 reacties
Michel Wuyts trekt aan alarmbel van Belgische vrouwencross
Foto: © photonews

In Extra Time Cross ging het donderdagavond onder meer over vrouwencross. Michel Wuyts trekt aan de alarmbel, terwijl Niels Albert vooral hoopt dat zijn eigen dochter niet op de veldritfiets kruipt.

Met Sanne Cant heeft ons land dan wel een uittredende wereldkampioene in de rangen, maar qua opvolging is het allemaal wat mager. Loes Sels en Ellen Van Loy zijn al in de dertig, terwijl de jonge Laura Verdonschot met heel wat fysieke kwaaltjes kampt. Daarachter gaapt een leegte. 

Geen rijkdom

"Als er naast Sanne Cant een tweede naam komt, dan zijn we wat geruster", zegt Wuyts. "Bij de beloften zie ik alleen Marthe Truyen die in de top 10 kan eindigen. Bij de juniores stonden er slechts 8 rensters aan de start op het BK. Dan is er een probleem. De rekrutering moet versterkt worden. De bond heeft een plan uitgetekend en smijt er 100.000 euro tegenaan. Maar we hebben geen rijkdom."

Wuyts trekt zich op aan het feit dat de veldritkampioenen van weleer hun dochters kunnen gaan crossen. Doelend op Niels Albert. Al reageert die hilarisch. "Ze mag doen wat ze wil, maar ik ga binnen 16 of 17 jaar niet opnieuw met mijn botten in dat slijk staan", lacht Albert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties