Cant wint voor vierde keer op rij Superprestige, laatste manche is voor Marlux-Bingoal

Cant wint voor vierde keer op rij Superprestige, laatste manche is voor Marlux-Bingoal

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor aanvang van de laatste manche in de Superprestige was het verschil tussen Worst en Cant in het klassement amper twee puntjes. Toch kwam de eindzege van de wereldkampioene op geen enkel moment in het gedrang. De dagzege moest ze wel aan een sterke Denise Betsema laten.

Worst moest na de start al snel eens door de materiaalzone en volgde dan al op twintig seconden van Cant. Zo was de strijd om de eindzege in de Superprestige al beslist nog voor de laatste manche goed en wel begonnen was. 

Cant bevond zich wel helemaal voorin en nam met Betsema en Alvarado twee andere Nederlandse rensters op sleeptouw. Die kenden overigens allebei een sterke dag en lieten Cant achter. Voor de dagzege ging het duidelijk tussen deze drie.

SNEDIGE BETSEMA

Nadat Betsema wegreed van Alvarado, kreeg Cant die laatste ook weer stilaan in het vizier. Het optrekken ging nog altijd zeer goed bij de renster van Marlux-Bingoal. Bij het ingaan van die laatste twee ronden had ze al een bonus van 18 seconden op Alvarado. Cant volgde nog negen seconden later.

Zo was de hiërarchie in de koers toch wel duidelijk. De voorsprong van de leidster op haar achtervolgsters liep enkel nog op, tot ruim boven de halve minuut.  Ook het verschil tussen Alvarado en Cant werd weer uitgediept. De wereldkampioene kreeg het nog zwaar, want haar nichtje Loes Sels kwam nog aansluiten.

PITTIG DUEL

Betsema stoomde ongenadig door naar haar twaalfde overwinning van het seizoen. De tweede plek van Alvarado werd ook niet meer bedreigd. Om de laatste podiumplaats werd het wel nog een pittig duel. Loes Sels ging daar nog mee lopen. Voor Cant was het harken, maar ze kon wel genieten van een welverdiende eindzege in de Superprestige.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties