Meeussen is de prins van de klassementen: "Hier heb ik een heel seizoen voor gewerkt"

Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Middelkerke
| 3 reacties
Meeussen is de prins van de klassementen: "Hier heb ik een heel seizoen voor gewerkt"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ryan Cortjens mag dan ook een hele sterke periode hebben neergezet in het juniorenveldrijden, toch is dé jongeman van het seizoen Witse Meeussen. Wereldbeker gewonnen, Ridley Cup en ook de beste van het pak in Middelkerke. De cijfers spreken dus voor zich.

"Ik had redelijk wat stress. Ik zei wel dat het mijn seizoen niet zou kraken of maken, maar ik wilde toch die eindzege. Hier heb ik een heel seizoen voor gewerkt", weet Meeussen. Van Cortjens had hij in Middelkerke weinig last. "Ik had hem bij de start naast mij al horen hoesten. Dat klonk niet te best. Ryan kan wel de ene week slecht zijn en dan op een dag plots wee goed."

Het boerenjaar van Meeussen kwam toch ietwat als een verrassing. "Ik heb met mijn ploegleider overlegd. Ik wilde één Wereldbekerwedstrijd winnen. Ik win dan dat eindklassement en ook de Ridley Cup. Dat zijn de twee klassementen die je als junior kunt winnen. Ik sta ook eerste op de UCI-ranking."

KERS OP DE TAART

Dan kan je alleen maar tevreden zijn, al vertelden de kampioenschappen nog een enigszins ander verhaal. "De kers op de taart, een titel op de kampioenschappen, ontbreekt. Die klassementen tonen toch de regelmaat aan. Een slechte dag wordt dan ook snel afgestraft, maar die heb ik bijna niet gekend."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties