Sanne Cant pronkt wederom met fantastische eindbalans: "Misschien minder vroeg uitspraken doen"

Sanne Cant pronkt wederom met fantastische eindbalans: "Misschien minder vroeg uitspraken doen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zoeken naar een andere naam dan Sanne Cant op de erelijst van de Superprestige dames zou wel eens heel lang kunnen duren, want er staat er gewoon geen andere op. Meegedaan om de prijzen in de Wereldbeker, winst in de Superprestige, een nieuwe regenboogtrui: het was toch weer een sterk seizoen .

Sanne Cant heeft dus heel wat reden om te vieren. "Vieren is veel gezegd, maar ik ben wel blij met dit klassement." Worst kon haar tijdens de laatste manche nooit bedreigen. "Ik had niet de allerbeste dag. Het was dan redelijk geruststellend dat zij er ook geen had."

ZWAAR PARCOURS

Want het was toch vooral harken dat de wereldkampioene moest doen op het uitdagende rondje in Middelkerke. "Het parcours was heel zwaar, ook door een aanpassing aan de materiaalpost. Het was enorm lastig. Dat is natuurlijk voor iedereen hetzelfde."

Uiteindelijk kan Cant toch weer een heel mooi palmares voorleggen in het seizoen 2018-2019. "Een paar maanden geleden zeiden ze iets anders. Blijkbaar is iedereen intussen van gedacht veranderd. Misschien moeten ze stoppen met zo vroeg uitspraken te doen. De eindafrekening maken aan het einde van het seizoen is het beste idee, dat is zo voor iedereen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties