Thibau Nys grijpt net naast tiende zege van het seizoen

Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Middelkerke
| 34 reacties
Thibau Nys grijpt net naast tiende zege van het seizoen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Thibau Nys is ook in Middelkerke bij de junioren sterk voor de dag gekomen. Hij was betrokken in een boeiende tweestrijd met Witse Meeussen. Allebei maakten ze jacht op hun tiende overwinning van het seizoen. Het was Meeussen die na een tuimelperte van Nys in de dubbele cijfers geraakte.

Na twee van de vijf ronden lag de juniorenkoers al in een beslissende plooi. Witse Meeussen en Thibau Nys waren samen op pad gegaan. Ze zetten de achtervolgers op dat moment al op ruime achterstand. Liefst 48 seconden bedroeg de kloof tussen de leiders en de eerste achtervolgers.

MEEUSSEN WINT RIDLEY CUP

Een spannend duel om de eindstrijd in de Ridley Cup kregen we dus niet. Cortjens kon zijn ijzersterk seizoen niet in de verf zetten tijdens deze laatste klassementscross. Zo kreeg Meeussen de eindzege in de schoot geworpen, maar om de dagzege bleef het bel boeiend.

Nys en Meeussen gaven mekaar geen duimbreed toe, tot Nys ten val kwam in de zandbak. Veel fysieke schade was er niet, maar Meeussen maakte hier natuurlijk gebruik van om te versnellen. Bij het ingaan van de laatste ronde was het verschil tussen beiden acht seconden.

DUBBELSLAG

Hoewel Nys er in het begin van die laatste ronde er wel iets af deed, hield Meeussen al bij al comfortabel stand. Het werd dus een dubbelslag voor Meeussen: de dagzege in Middelkerke en dus ook het klassement van de Ridley Cup zette hij naar zijn hand. Wel weer een mooie tweede plaats voor Thibay Nys.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties