Van der Poel komt nog eens terug op recordzege: "Ik wist dat conditie er niet op achteruit zou gaan"

Van der Poel komt nog eens terug op recordzege: "Ik wist dat conditie er niet op achteruit zou gaan"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tijdens de slotshow mocht Mathieu van der Poel het allemaal al eens uitleggen, maar wij zaten toch ook nog een keertje met hem samen om terug te blikken op zijn zege in Middelkerke. Tenslotte is dit de plaats waar hij het record van Sven Nys heeft geëvenaard.

Een cross voorbereiden met een skivakantie: het is misschien wel het herhalen waard. "Ik ga dat niet elke keer doen, maar voor deze ene maal heeft dat goed uitgedraaid. Het was trainend skiën", benadrukt van der Poel. "Ik wist wel dat mijn conditie er niet op achteruit zou gaan."

Hij was er op gebrand om die achtste zege in de Superprestige effectief binnen te halen. "Eens dat record zo dichtbij is, ben je ook blij als het gelukt is. Ik moest er even inkomen. Het is heel leuk dat het gelukt is. Vorig jaar was ik er al dichtbij."

Het was zeker geen gemakkelijke omloop 

Mathieu van der Poel

In het begin van de cross maakte hij wel een paar schuifbeurten. Het koste toch energe om die goed te maken.  "Dat was mijn eigen fout. Het was heel warm en het was hier toch één van de langste stukken om te lopen. Het was zeker geen gemakkelijke omloop."

Van der Poel gaat zich nu op korte termijn focussen op andere dingen. Al blijft hij zichzelf ook als crosser beschouwen. "De weg komt er nu aan, dat is voor mij een nieuwe uitdaging. In de cross wil ik gewoon zoveel mogelijk blijven winnen." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties