Heel wat cijfers tekenen het fenomenale seizoen van Mathieu van der Poel

Heel wat cijfers tekenen het fenomenale seizoen van Mathieu van der Poel
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het veldritseizoen van Mathieu van der Poel zit er na zijn overwinning in Hulst nu echt helemaal op. De finale cijfers zijn nog indrukwekkender dan in de loop van het seizoen. Enkele opvallende zaken vallen er toch wel uit te halen.

Het cijfer dat het meest met van der Poel in verband gebracht kan worden, is uiteraard 32. Dat is het totaal aantal overwinningen dat de Nederlander boekte. En dat terwijl hij 34 crossen gereden heeft. Een valpartij in Lokeren en een off-day op de Koppenberg scheidden hem van een perfect rapport.

MISTER 94%

Van der Poel scoorde dus een 32 op 34: cijfers om van te duizelen en al helemaal wanneer je ze gaat omzetten in percentages. Van der Poel mag zich een afwerkingspercentage toe-eigenen van 94,1 procent. Hij mag zich dus Mister 94 Procent noemen.

Het meest opvallende getal komt uit de Superprestige met zijn acht overwinning uit dat klassement. Nadat Sven Nys in het seizoen 2006-2007 al een 8 op 8 scoorde, werd er niet gedacht dat iemand hem dat ooit zou nadoen. Van der Poel deed het met verve.

3 TRUIEN

Het seizoen 2018-2019 was nog goed voor een ander unicum voor van der Poel. Voor het eerst veroverde hij de drie truien op de kampioenschappen. Hij werd zowel Nederlands kampioen, Europees kampioen als wereldkampioen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties