Ethias Cross 2021/2022

De Ethias Cross veldrijden 2021-2022 is het zesde seizoen van een serie overkoepelende veldritten. Wielerkrant houdt u op de hoogte van alle Ethias Crossen.

Vier Ethias Crossen in seizoensbegin

De Ethias Cross veldrijden 2021-2022 telt in totaal acht wedstrijden. Dat geldt zowel voor de heren elite als de dames elite, die deze crossen rijden onder de naam 'Rectavit Ladies Cross'. Vier van de Ethias Crossen worden in de eerste weken van het seizoen al afgewerkt. In Lokeren, Beringen, Bredene en Meulebeke is dat het geval. Ook in Leuven, Essen, Maldegem en Kruibeke staan er Ethias Crossen op het programma.

Snelste Rondenklassement Ethias Cross

Er vallen geen punten te verdienen door een bepaalde uitslag te rijden in een Ethias Cross. Er is dan ook geen klassement of eindwinnaar. Wel is er een Snelste Rondenklassement in de Ethias Cross. De renners en rensters die in een Ethias Cross de drie snelste ronden rijden, krijgen respectievelijk 3 punten, 2 punten en 1 punt. Voorwaarde is wel dat ze die bewuste cross ook uitrijden. Diegene met de meeste punten aan het einde van het seizoen, is de eindwinnaar of eindwinnares van het Snelste Rondenklassement. In het Snelste Rondenklassement van de Ethias Cross veldrijden 2021-2022 zal op zoek gegaan worden naar een opvolger en opvolgster voor Eli Iserbyt en Denise Betsema. Zij wonnen vorig seizoen het Snelste Rondenklassement in de Ethias Cross. 

Prijzengeld Ethias Cross

De winnaar en winnares van het Snelste Rondenklassement ontvangt voor 2500 euro aan prijzengeld in de Ethias Cross.

Bekijk en download de volledige kalender

Laatste nieuws uit Ethias Cross 2021/2022

Meer nieuws