Is dit de reden voor (nieuwe) successen van Thomas De Gendt? "De drempel ligt nu veel lager"

Redactie
| 0 reacties
Is dit de reden voor (nieuwe) successen van Thomas De Gendt? "De drempel ligt nu veel lager"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Thomas De Gendt bereidde zich voor op de Dauphiné en de Tour door middel van een hoogtestage... aan de Spaanse kust. De Lotto Soudal-renner heeft een huis gekocht in Calpe en slaapt daar regelmatig in een hoogtetent.

Dat het rendeert, lijkt duidelijk. De Gendt won zondag meteen de openingsrit in de Dauphiné. "In februari heb ik een huis gekocht in Calpe. Ik heb daar drie weken in een hoogtetent geslapen", klinkt het. "Mijn trainer Paul Van Den Bosch is van het principe: laag trainen, hoog slapen. Vandaar. Ik zit dus gewoon aan zee. En 's avonds de tent in."

Veel lawaai

Maar plezant is dat zeker niet, in zo'n hoogtetent slapen. "Dat maakt ongelooflijk veel lawaai. En ik slaap anders nooit alleen. Als ik niet bij mijn vrouw slaap, deel ik wel de hotelkamer met een ploegmaat. Dit keer niet", aldus De Gendt in HLN.

Vroeger trok De Gendt altijd naar de Sierra Nevada of de Stelvio op hoogtestage. "Ik merkte dat ik daar steeds meer tegen opkeek. Nu vertrek ik met mijn handbagage, alles staat in Spanje. De drempel om nu in Spanje te trainen ligt veel lager", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties